Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 25. kesäkuuta 2013

EKA YÖ JA MARIKA YKSIN KOTONA!


Terve.

Ollaan Lauttasaaressa, totisesti. Marika on tehnyt rankkaa muuttoa edellisestä asunnostaan kolmenkymmenen metrin päästä tähän nykyiseen, Asta on ollut töissä ja vahtina kissapoika Pyyrölle. Pyyrö on lievästi jälkeenjäänyt, hännätön ja melkein yksivuotias.  Se ei edes osaa naukua kunnolla, vaan ilmaisee läsnäolonsa surkealla rääkäisyllä, joka muistuttaa kolmevuotiaan Marikan viulunsoittoa. Pyyröllä on palavat silmät ja kiinnostus nilkkoja kohtaan. Sen emäntä Pinje on Saksassa jossain megajuhlissa. Pinjen kämppikset on kuulemma komeita, mutta Astan äiti varoitti jo tarmokkaana kevytkenkäisten naisten tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Uusi asunto on ihastuttava ja kaikkein parasta on merinäköala, josta Gunillat saattavat nähdä laivojen lähtevän Egyptiin appelsiinien hakureissulle. Vieköön tuuli kuiskauksena terveiset hotellin allaspojille ja tohtori Hassanille ja pyramideille.

Viini houkutti molempia Gunilloita, mutta seuraavan päivän velvollisuudet muistuivat ikävästi mieleen. Yhteisten vuosien karttuessa on huomattu, ettei krapula, lyhyet yöunet ja seuraavan päivän työvuoro ole suotava yhdistelmä. Niin että vaikka rekka-asentaja Pena onkin tänään hummaamassa, emme mitenkään olisi päässeet mukaan, mutta kiitos kysymästä.

(Välikevennys: Marika pyysi Astaa hoitamaan heidän merinäköalaansa sopivan puutarhan parvekkeelle, sillä aikaa kun hän olisi Roskildessa. Asta ilmoitti siistivänsä oman aluspuutarhansa ja liimaavansa karvat Marikan ikkunaan.)

Marika haaveilee edelleen pallogrillistä, tuokaa joku sellanen!! (Kyllä pikkuauton kuljettaja puhumme sinusta. Et saa tulla kotiimme edes Mersulla, mikäli mukanasi ei ole yli sadan euron lahjaa. Muistathan, timantit ovat tyttöjen parhaita ystäviä. Olemme armollisia: Ei haittaa vaikka timantit olisivat ihan pieniä.)

Asta lähtee Käpylään uneksimaan, koska patja ei ole vielä saapunut lauttasaareen. Marika jääköön yksin itkemään luolaan. Marikan mielestä asunto muuten ok, mutta turvalukko pitäisi olla.

Näkymä meidän partsilta.

Meidän huoneiden välissä on tälläinen minikeittiö, jossa valmistuu maukkaat ateriat ja ihastuttavat drinkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti